12 yaşlarında çocuktan inanılmaz başarı! Yaz tatilinde yapmış oldu… Tam 290 bin sterline sattı


class=”cf”>

Dijital olarak hazırlanan NFT sertifikaları, bir sanat eserinin orijinalliğini belgeliyor ve alıcılar fizyolojik bir sanat eserini seneler sonrasında daha yüksek bir fiyata satabildiği benzer halde NFT sertifikalarını da aynı şekilde satabiliyor. Satışı Ethereum adlı kripto para birimi cinsinden icra eden Benyamin, satıştan almış olduğu gelirleri Ethereum olarak tutmaya devam ediyor.

Bu da değerlerinin hızla değişebileceği anlamına geliyor. Kripto para birimlerinin hükümet güvencesinde olmaması, hackerların bu tarz şeyleri ele geçirmesi yada internet sayfası sahiplerinin ortadan kaybolması durumunda tüm servetinin yok olabileceği anlamına geliyor.  Benyamin bugüne dek asla banka hesabı olmadığını söylüyor.

BÜYÜK GURUR

Benyamin’in derslik arkadaşları derhal derhal yaz tatili bitmediği için Ahmed’in bu yaz kazanılmış olduğu paradan habersiz. Fakat Ahmed YouTube videolarında bu hobisinden bahsediyordu. Benyamin dijital sanatın yanı sıra yüzme, badminton ve tekvando ile ilgilendiğini söylüyor ve ekliyor:

“Bu alana girecek öteki küçüklere tavsiyem, kendinizi kodlama öğrenmeye zorlamayın. Bunun yerine dans etmeyi sevenlerin dans etmiş olduğu yada yiyecek yapmaktan hoşlananların yiyecek yapmış olduğu benzer halde, elinizden geldiğince bu işle ilgilenin.”

class=”cf”>

Benyamin’in babası ve finans sektöründe bir yazılımcı olan Imran, iki çocuğuna da 5-6 yaşlarında kodlama öğretmeye başladığını söylüyor. Çocuklarının bu süreçte yardım almış olduğu teknoloji uzmanları bulunduğunu belirten Imran, gene de bu başarıdan büyük gurur duyduğunu ekliyor:

“Bu aslına bakarsak keyifli bir ergonomik olarak başladı. Sonra çocuklar hızla öğrenmeye başladı ve işler ansızın büyüdü. Bunun üzerine daha ciddi bir şeyler hayata geçirmeye başladık. Fakat bunlar zaman isteyen süreçler. ‘Üç ayda kod öğreneceğim’ diyemezsiniz.”

Imran, evlatlarının tatiller de dahil olmak suretiyle her gün 20-30 dakika kodlama çalıştığını konu alıyor. Garip Balinalar Benyamin’in satışa çıkardığı ikinci dijital sanat koleksiyonu. Daha ilkin de Minecraft oyununa benzer bir set satmıştı. Fakat o setin satış sayıları bundan oldukça uzaktı.

Bu sefer popüler pikselli balina görüntüsünden ve gene popüler bir dijital sanat formatından esinlenen Benyamin, 3 bin 500 balina görüntüsünü kendi yazdığı bir programla üretmiş.

class=”cf”>

“Görüntülerin yavaş yavaş bilgisayar ekranında belirmesi ilginçti” diyen Benyamin, süper kahraman temalı üçüncü serisine şimdiden başladığını konu alıyor. Gelecekte balinaların yer almış olduğu bir oyun tasarlamak istediğini de ekliyor. Imran da oğlunun işlerinin telif hakları kurallarını ihlal etmediğinden yüzde 100 güvenilir olduklarını, bu mevzuda avukatlardan destek aldıklarını, tasarımlarını da yakında tescil ettirmeyi düşündüklerini söylüyor.

NFT TARTIŞMASI

Sanat dünyası NFT trendi karşısında ikiye bölünmüş durumda. Sanatçılar bunun yararlı bir ek gelir sağladığını söylüyor. Ayrıca oldukça yüksek fiyatla gerçekleşen satışlar da var. Öte taraftan bunların ne kadar sağlam bir sanat yatırımı olduğu mevzusunda düşünce ayrılıkları var.

class=”cf”>

Christie’s Müzayede Evi’nin eski açık artırma görevlisi Charles Allsop, bu tarz şeyleri almanın “mantıksız” olduğu görüşünde:

“Var olmayan bir şeyi satın alma fikri şaşırtıcı ve hayret verici. Buna yatırım yapanlar kandırılıyormuş benzer halde geliyor, umut ederim paralarını kaybetmezler.”

Borsada kolay işlem ve düşük komisyon için tıklayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir