Edirne’de konaklayan gurbetçiler kent ekonomisini canlandırıyor


class=”cf”>

Yıllık izinlerini geçirmek için memleketlerine giden gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçtikten sonrasında ya da tatilin peşinden yaşadıkları ülkelere dönmeden ilkin Edirne’deki otellerde konaklıyor.

Türkiye Otelciler Birliği Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, AA muhabirine, gurbetçi sezonunun 15 Haziran’da başladığını söylemiş oldu.
Tatillerini baba ocağında geçiren gurbetçilerin bugünlerde dönüş yolunda bulunduğunu belirten Balta, “Dönüşler başladı, hem onlar hem bizim için hüzünlü bir durum. Pandemi sürecinde ilk kez bu kadar yoğun bir geliş oldu. 1,5 milyonun üstünde geliş yaşandı. Bunun mühim bir miktarı da kent merkezini ziyaret etti.” dedi.

Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının bir çoğunun Edirne’yi gezdiğini özetleyen Balta, şu şekilde devam etti:

“Bulgaristan yada Sırbistan’da kalmamak, hem de şehrimizi dolaşmak için burada bir ya da iki gece konaklıyorlar. Konaklama esnasında zamanı ve gezinsel bölgeleri de görmüş oluyorlar. Vakıf eserlerimizi ve müzelerimizi geziyorlar. En önemlisi de gurbetçiler pandemi sonrası şehrin gezim ve ekonomisine oldukça mühim katkı sağlıyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar Avrupa’da yaşayan Türk yurttaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz.”

Balta, gurbetçilerin kente özgü Edirne peyniri, ilaç-i misk helvası ve badem ezmesi satın aldığını kaydetti.

Otel işletmecisi Cengiz Bulut da yoğun bir sürem geçirdiklerini ifade ederek, “Gurbetçilerimiz 2-3 bin kilometre yoldan geldikleri için bitkin oluyorlar ve bu yüzden tercih ettikleri işletmelerde 1 yada 2 gece dinleniyorlar.” diye konuştu.

“OTELLERİ ÇOK GÜZEL, TEMİZ, İNSANLARI CANA YAKIN”

Almanya’ya dönmeden ilkin Edirne’deki bir otelde ailesiyle konaklayan Nuh Sarıçerçi, tatilini Kahramanmaraş’ta geçirdiğini söylemiş oldu.

Dönüş yolunun uzun sürdüğünü vurgulayan Sarıçerçi, “Edirne’de otelde dinlendikten sonrasında yola çıkacağız. 27 senedir gurbetteyiz. Yola çıkmadan ilkin burada otelde kalıyoruz, dinleniyoruz. Edirne’yi oldukça sevdik.” dedi.

Gurbetçi Hasan Kutlucan ise Almanya’ya dönmeden ilkin Edirne’de konakladıklarını belirterek, “Burada zamanı camileri gezdik, oldukça beğendik. Otelleri oldukça güzel, temiz, insanları cana yakın, her insana tavsiye ederiz. Her gelmemizde bir ya da iki gün kalıp yola o şekilde çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

Borsada kolay işlem ve düşük komisyon için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir