FED Başkanı’ndan flaş açıklama: ‘Salgın öncesi ekonomimize dönemeyeceğiz’


class=”cf”>

Powell, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen bir video konuşma etkinliğinde konuştu. Kovid-19 salgınıyla başa çıkmak zorunda kalan öğrencilerin “görkemli bir nesil” olacağına inandığını belirten Powell, dünyayı daha değişik göreceklerini, hayatta neyin hakikaten mühim bulunduğunu düşünmeye bir oldukça insandan daha ilkin zorlandıklarını söylemiş oldu.

Powell, salgının ekonomiyi mühim şekilde değiştirdiğine işaret ederek bu değişikliklerin ne kadar kalıcı olacağını devrin göstereceğini kaydetti. Fed Başkanı Powell, “Sanırım salgın öncesi ekonomimize geri dönmeyeceğimizi biliyoruz yalnız değişikliklerin tam olarak nasıl biteceğini görmek zaman alacak.” dedi. Fed’in ekonomiyi salgını atlatmaya devam ederken dikkatle izlemesi icap ettiğini belirten Powell, ekonominin iyi mi değiştiğini ve bankanın politikası üstündeki etkilerini anlamaya emekleri icap ettiğini beyan etti.

“HENÜZ ZAFER İLAN EDEMEYİZ”

Powell, aşılama hızının yavaşladığına işaret ederek “Kovid-19 hala aramızda ve bir süre daha bu şekilde olmaya devam edecek benzer halde görünüyor.” diye konuştu.

İnsanların Kovid-19 salgınına karşın hayatlarını yaşamak için uyum sağlamayı öğrendiğine dikkati çeken Powell, “Delta varyantının ekonomi üstünde mühim etkilerinin olup olmayacağının derhal derhal net olmadığını söyleyebilirim.” dedi.

Powell, Fed’in Kovid-19 salgının etkilerine müdahalesini de anlatarak acil durum araçlarını etkili bir halde kullandıklarını, acil durum ortadan kalktığı için bu araçları tamamen kaldırma sürecinde olduklarını dile getirdi. Kovid-19 salgınında derhal derhal zafer duyuru edilemeyeceğini belirten Powell, “Kovid-19 salgını hala ekonomik faaliyete gölge düşürüyor.” ifadesini kullandı.

Borsada kolay işlem ve düşük komisyon için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir