İş gücü tükeniyor! Almanya’dan duyuruldu: Her yıl 400 bin göçmen…


class=”cf”>

Almanya Federal İş Ajansı (BA) Başkanı Detlef Scheele, Süddeutsche Zeitung’a yapmış olduğu açıklamada, Almanya’daki iş piyasasında nitelikli eleman ihtiyacının her geçen gün daha oldukça hissedildiğine dikkati çekerek “Yılda 400 bin göçmene ihtiyacımız var. Önceki yıllara nazaran, bu sayı da oldukça daha oldukça. Yaşlı yada hasta bakım alanında, iklimlendirme teknisyenlerine lojistik uzmanlara ve akademisyenlere ihtiyacımız var.” ifadesini kullandı.

Göçmen iş gücü ile sığınmacı mevzusunun karıştırılmamasını isteyen Scheele, “O mevzu, insani bir sorundur. Afganistan’dan gelen sığınmacılar yola çıkarsa Almanya onları kabul etmek için üzerine düşeni yapmalıdır. Ama benim için iş gücü piyasasındaki boşlukları doldurmak mühim.” değerlendirmesinde bulunmuş oldu.

class=”cf”>

“ALMANYA’DA İŞ GÜCÜ TÜKENİYOR”

“Sığınmacı mevzusunun Almanya’da aşırı sağcı partileri kuvvetlendirdiği” iddiasına ilişkin Scheele, şunları kaydetti:

“Ayağa kalkıp şu şekilde kabul edebilirsiniz; yabancı istemiyoruz. Ama bu işler o şekilde işlemiyor. Dediğim benzer halde biri insani bir mesele, diğeri iş gücü piyasası problemi. İkisi birbirine karıştırılmamalıdır. Gerçek şu ki; Almanya’da iş gücü tükeniyor yalnız bu boşluk, insani nedenlerle sığınma hakkı verilen kişiler tarafınca da kısmen doldurulabilir. 2015 sığınmacı dalgasında, içlerinde nitelikli insanoğlu ve yüksek eğitim hedefleri olan birçok insan da vardı. Bence insanoğlu, sığınmacı merkezlerinde oturmak için kendi ülkelerinden kaçmaz.”

Demografik gelişme sebebiyle potansiyel çalışan sayısının bu yıl averaj 150 bin azalacağını aktaran Scheele, “gelecek yıllarda bunun oldukça daha hüzünlü bir hal alabileceği” uyarısında bulunmuş oldu.

Borsada kolay işlem ve düşük komisyon için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir