Kocaeli’de balıkçılar yeni sürem için gün sayıyor


class=”cf”>

Ereğli Mahallesi’nde su ürünlerinde av yasağının 15 Nisan’da başlamasının peşinden teknelerini kıyıya çeken balıkçılar, yeni av sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Balıkçı Hasan Akış (50), AA muhabirine, 30 yıldan bu yana balıkçılık yaptığını belirterek, sürem yaklaştıkça hazırlıkların hızlandığını söylemiş oldu.

Denizle buluşmalarına günler kaldığını vurgulayan Akış, “Geçen yıl müsilajdan dolayı sezonu erken kapattık. Yeni sezona müsilajsız başlayacağız inşallah. Hamsi, istavrit var palamuttan daha haber yok. Şimdi son hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah sorunsuz kazasız bir yıl geçiririz. Bereketli bir sürem bizi bekliyor. Sardalya, hamsi ve istavrit bolca olur. Bu yıl geçen sürem yaşanmış olan sıkıntıları yaşamazsak müsilaj benzer halde. Vatandaşlarımızın yüzünü balıkla güldürürüz inşallah.” ifadelerini kullandı.

“MÜSİLAJDAN DOLAYI ÇOK ZARAR GÖRDÜK”

class=”cf”>

Cengiz Çakır (66) da averaj 2,5 senedir yunus balıklarından yana oldukça mesele yaşadıklarını ve yunusların ağlarına oldukça zarar verdiğini bildirdi. Yunusların, tuttukları balıklara da zarar verdiğine işaret eden Çakır, “Geçen yıl müsilaj sebebiyle büyük tekneler sezonu erken kapattı fakat biz küçük tekne sahipleri ve balıkçılar olarak balık tutmaya devam ettik. Yunus balıklarından daha sonrasında müsilajdan dolayı oldukça zarar gördük.” diye konuştu.

Onur Kartal (32) ise 15 senedir balıkçılık yaptığını belirterek, “Yani yaşımın yarısını balık yakalayarak geçirdim. Geçen yıl müsilaj bizlere oldukça zarar verdi. Şimdilerde bu mesele gözükmüyor. Bu yıl verimli bir sürem bekliyoruz. Denizden aldığımız işaretler o şekilde. Arkadaşlarımızla konuştuğumuzda, istavrit ve hamsi oldukça bulunduğunu duyduk. Bereketli bir sürem bizi bekliyor.” dedi.

Borsada kolay işlem ve düşük komisyon için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir