Pandemi sonrası insan kaynakları trendleri değişecek


EUAS International, Petkim, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.de insan kaynaklarında yöneticilik yapmış olan Ali Rıza Esmen, insan kaynaklarındaki 2022 trendlerini deklare etti. Teknolojinin insan kaynakları alanında daha etkin kullanılacağını söyleyen Esmen, AI araçları, tek bir tıklamayla oldukça sayıda özgeçmişi gözden geçirme ve adayları kısa listeye alma yükünü ortadan kaldıracak dedi.

İNSAN KAYNAĞINI YAPAY ZEKA SEÇECEK

İnsan kaynaklarının tüm aşamasında teknolojiden faydalanılacağını ifade eden Esmen, Yapay zeka ve otomasyon yardımıyla artık işe alma sürecinin neredeyse tüm aşamalarında teknolojiden faydalanıyoruz. Özellikle adayların incelenmesi en büyük zaman kalemlerinden biri. Bu noktada yapay zeka devreye giriyor ve tek tıkla size en uygun talibi bulabiliyorsunuz. Henüz Türkiyede oldukça etkin olmasa da 2022 senesinde enerjisini gösterecek başlıklardan biri, insan kaynakları yönetiminde yapay zeka olacak diye konuştu.

İNSAN KAYNAKLARI İNSAN HAKLARIYLA EŞİTLENECEK

İnsan hakları konularının da trendler içinde yer alacağını kaydeden Esmen, Bu dönemde maksimum konuştuğumuz konuların başlangıcında çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık benzer halde insan hakları başlıkları oldu. Önümüzdeki yıllarda bu başlıkların enerjisini artıracağını söylemek için kâhin olmaya gerek yok. Dünya artık insan kaynaklarını insan haklarıyla eşitleyen bir noktaya doğru gidiyor. Bu anlamda şirketlerin de İK politikalarını, küresel insan hakları bakış açısıyla ele alması gerekiyor ifadelerini kullandı.

YETENEK HAVUZU GENİŞLEYECEK

Esmen, Uzaktan çalışmanın getirdiklerinden biri de kurumların freelance yada proje bazlı çalışmaya yönelmesi. Yaklaşık iki senedir, İK yöneticileri dünyanın her yerindeki en iyi kabiliyetleri işe almakta özgür. Bu durum kabiliyet havuzunun genişlemesi için mühim bir fırsat sunarken, kurumsal aidiyete dair de İK profesyonellerini daha oldukça düşünmeye zorlayacak açıklamasında bulunmuş oldu.

YENİ NESİL ÇALIŞANLAR: AKILCI TERCİHLER YAPAN, FÜTÜRİST YETİLERE SAHİP GENÇLERDEN OLUŞACAK

Z kuşağının iş hayatına girmesiyle değişimin derinden hissedileceğini ifade eden Esmen, Şirketlerin çalışanlarını seçtiği bu çağda, yapay zekanın bu alana her geçen gün daha oldukça dahil olduğu bir dönemdeyiz. Bu firmalar için bir artı yalnız bunların yanı sıra artık bu süreci etkileyen bir öteki dinamik de adayların çalışacağı şirketleri seçmesi. Z kuşağının çalışan kaynağında yer almasıyla tüm süreç tekrardan şekillendi. Z Kuşağı iş ve kariyer planlarını yaparken yalnız ekonomik kazancı değil değişik birçok unsuru daha oldukça ön planda tutuyor. Bu eğilimler döneminde gençlerin kendi rakipleri arasından da sıyrılması ve fark yaratması için eğitimlerinin ilk dönemlerinden itibaren daha akılcı tercihler yapması oldukça mühim. Gençler vizyoner ve fütürist yetilerle ileride meslekleriyle ilgili en büyük sonucu derhal derhal üniversite tercih zamanlarında, seçecekleri bölümlerle belirleyecekler. Bu noktada bölüm hem meslek seçimi yaparken geleceğin işlerine ve buna yönelik güncel eğilimlere iyi bakmalarını tavsiye ederim dedi.

Sponsorlu İçerik

Borsada kolay işlem ve düşük komisyon için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir