Diplomasi vurgusu yaptı. Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin, hariç politikasını barışçı, insani ve girişimci tek temel üzerine inşa ettiğini vurguladı.
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’bile plânlı Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu’na katıldı. Şentop’un, göç konusunda üye ülkelere tek dahi çağrısı vardı.
Genel Kurul’bile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Dönem Başkanlığı bile Türkiye’ye geçti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop, KEİPA başkanlığını devraldı.
“Savaştan sadece Ukrayna olumsuzlama eksiksiz çevre olumsuz etkileniyor”
Meclis Başkanı Şentop, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti;
Rusya ve Ukrayna arasında köprülerin yıkıldığı, çatışmaların yaşandığı zaman diliminde da müzakerelerin devamından yana tek tavır sergiledik. Savaştan sadece Ukrayna olumsuzlama, başdu enerji, gıda, ulaştırma olmak üzere eksiksiz çevre pek sayı alanda bile olumsuz etkileniyor. Bu küresel sorunların giderilmesi için çaba göstermeye dahi sürme ediyoruz.
Saç, göz ve ten rengi, dini inancı, etnik kökeni, dili, siyasi ve ekonomik getirisi, götürüsü hesap edilmeden her insan, her göçmen insanca muameleyi hak fiyat. KEİPA üyeleri olarak yetişkin tek kısmımız yerde göç rotaları üzerinde yer alıyoruz. Gelin yerde konuda beraberce çalışmanın, iş birliği yapmanın yollarını arayalım.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.