Kalp özgütalarını egzersiz yapmak iyi mi korur?
Kalp insan vücudundaki en yaşami organlamış olurdan biri olup, vazcaifei organlamış olura kan pompalfakatktır. Dengeli beslenmenin ve sigaradan uzak durmanın esenliklı yaşamın anahtarlarından olduğu esasen bilinmekte olup tertipli meydana getirilen uygun egzersiz kıymetli üyelerimizin kalp sağlığı açısından sayısız yararları byücenmaktadır. Egzersiz kalp ve solunum sistgüvenilirin daha iyi çabalfakatsında rol oynfakatkla birlikte gerilim özgütalarında gerilim denetimü, şeker özgütalarında şeker denetimü sağlfakatda etkili olur, dfakatrlarda plak oluşumlarını azcaaltıp kalp dfakatrlarının birbiriyle olan bağlantılarını arttırır. Stres hormonlarının salınımı daha dengeli olur ve kişi kendini ruhsal açıdan daha mutlu hisseder. ek olarak fena alışkanlıklu kolesterol olarak malum LDL kıymeti düşerken, iyi alışkanlıklu kolesterol olarak malum HDL kıymeti artar. Bir diğeri yarar da kemik enerjisinin korunmasını sağlfakatsıdır ki bilözgüsa yaşlılık devrinde ‘kırık’ en korkulan tablolardan biridir. Kemiklerin güçlü olmasını elde eden en mühim fadam oyunculerden biri de kas enerjisinin iyi olmasıdır, bu niçinle “güçlü kas, güçlü kemik” ilkesiyle kemiklerin güçlenmesi için kesinlikle tertipli egzersiz tavsiyeyoruz.
fizyolojik aktivite ile egzersizin farkı nedir?
fizyolojik aktivite so şekildediğimiz kavram kişinin kas gruplarını kullanarak hareket yapmasıdır. sözgelişi ev işi yapmak, yiyecek yapmak, adım atmak fizyolojik aktiviteye giren durumlardır. Kalp Hastaları İçin Egzersiz so şekildediğimiz kavram ise planlı ve tekrardanlayıcı olarak meydana getirilen, kondüsyon sağlfakatk ve geliştirmek için vücudun hareket etmesidir. Öncelikli olarak insanoğluın fizyolojik olarak etken olması sağlanmalıdır, mütevazıce egzersizi de gmeşhurk yaşamın bir parçası haline getirmek hedef olmalıdır. İlk aşfakatda “etken yaşam seçimi” benimsenmesi ve haftada minimum üç gün 5 minimum 30 dakikalık egzersizler yapılmışsı teşvik edilmelidir. Ardışık 30 dakika olarak yapfakatyan kişiler 10’ar dakikalık 3 set egzersiz de yapabilir. kafi kondüsyonu byücenan kişilerde ise egzersiz yükü arttırılarak “daha uzun soluklu ve daha zorlayıcı” egzersiz programlanır.
Kalp özgütaları egzersiz yapabilir mi?
Kalp ve dfakatr özgütalıkları denildiğinde en ilkin akla gelen özgütalık kalp krizi, kalp yetmezliği ve hipergerilimdur. Egzersiz yapmak bu özgütalıklardan korunmayı elde etmiş olduğu benzer halde kalp ve dfakatr özgütalıkları gelişmiş özgütaların kurtuluşbilitasyon sürecinde de oldukça mühim bir yere haizdir. Önceleri cemaatda yanlış kabul edilen kalp özgütalarının egzersiz yapmasının sakıncalı olduğu inanışı yerine artık “Kalp özgütalarında mümkün olabilmiş olduğunce erken kurtuluşbilitasyon ve egzersiz” teşvik edilmektedir. sözgelişi eskiden kalp krizi geçirdiktson olarakra özgütalara haftalarca istirahat verilirdi; mütevazıce yıller geçtikçe görüldü ki uzun soluklu istirahatlerdson olarakra özgütalarda gmeşhurk yaşfakat geçişte daha acil yorulma, depresyon, bacaklarda pıhtılar benzer halde ek sualnler geliştiği seyredildi. oysa, günümüzde kalp krizi sonrasındası takiplerinde özgüta şok yada ritim bozukluğu benzer halde tablolardan geçmediyse aynı gün ayağa kaldırılıp, 3. günde de taburcu yazcaınsalliyoruz. Taburcyücek esnasında özgütaların denetim aralıkları belirlendiktson olarakra genel durumuna nazaran ilk 4-6 haftalık yürüyüş ve egzersiz planlfakatlarını yapıyoruz. Kontrollerindson olarakra ise uzun dmühim egzersiz tavsiyelerini belirliyoruz.
Kronik kalp özgütalarında egzersiz programları iyi mi belirlenmelidir?
Kalp özgütaları için egzersiz programına başlamış olacak özgütaların ilkinlikle doktor denetimünden geçmeleri, kalp perbiçimansları ile ortopedik yada akciğer özgütalıkları benzer halde ek özgütalıkları mevzusunda kıymetlendirilmeleri gerekmektedir. Gmeşhurk aktivitelerindeki nefes darlığı, göğüs ağrısı, çarpıntı benzer halde yakınmaleri, ekokardiyografi ve efor kontroli doğrultusunda kardiyak perbiçimans kıymetlendirilerek kişinin güvenli ve etkili olacağı en iyi düzeyde program planlanır. Kas sağlığı açısından geniş kas gruplarını kapsayacak şekilde yüzme, gidişatlu yürüyüş, çiftler tenis, yoga ve bisiklet sürme benzer halde egzersizler tavsiye edilmelidir. Egzersiz kıymetli üyelerimizin sertliği “Talk kontroli” so şekildediğimiz bir kontrolle kabaca belirlenebilir. kişi egzersiz yaparken rahatça mevzuşabiliyorsa bu “hafifçe gidişatda” egzersizdir, mütevazıce eğer egzersiz yaparken mevzuşmakta oldukça zorlanıyorsa ‘’ağır’’ bir egzersizdir, özetlemek gerekirse yoğun gidişatludur. Kalp özgütalarına ise bir oldukçanlukla orta sertlikte egzersizler tavsiyeyoruz; özetlemek gerekirse kişi mevzuşurken ne oldukça rahat olmalı ne de nefesi kesiliyor olmalıdır. Egzersiz yaparken bir diğeri mühim nokta ise “ısınma’’ kısmıdır ki egzersize başlfakatdan ilkin 10-15 dakikalık sürede hem kaslar egzersize hazcaırlanmış olur, hem de kalp ve solunum sistemi hazcaır hale gelir. meydana getirilen çabalfakatlarda, egzersiz ilkinsi meydana getirilen ısınma hareketlerinin kalp kaynaklı ölümcül vakaların azcaalmasını elde etmiş olduğu görülmüştür! Burada fakatç nabzı belli bir düzeyye kadar denetimlü olarak çıkarmak ve kasların daha esnek ve güçlü hareket etmesini sağlfakatktır.