Uzman Değerlendirmesi
Artıları
- Senkronizasyon, sınıfının en iyisidir
- İçeriği başkalarıyla paylaşmak kolay
- Dosya Geçmişi
Eksileri
- 2GB ve 2TB arasında seçenek yok
- Ücretsiz hesap yalnızca üç cihaza izin verir
- Tüketiciler için bonus özellik yok
Kararımız
Dosyalara hem erişebilmek hem de düzenleyebilmek için öncelikle başkalarıyla dosya paylaşmak üzere bulut depolama alanı mı arıyorsunuz? O zaman Dropbox, dosya ve klasörlerin hızlı, güvenilir senkronizasyonu ve kolay paylaşımıyla en iyi seçenek olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, ücretsiz ve ücretli hesaplar arasında daha ucuz bir seçenek eksik.
Dropbox, bir klasörün tüm içeriğinin birden çok bilgisayar arasında sürekli olarak senkronize edildiği modern bulut depolamanın öncülüğünü yaptı. Bu özellik ilk ortaya çıktığında neredeyse sihir gibiydi ve milyonlarca kişi Dropbox hesaplarına kaydolarak klasörleri senkronize etmeye ve paylaşmaya başladı. O zamandan beri şirket birkaç şirket satın aldı ve belge imzalama gibi iş odaklı özelliklerden oluşan bir portföy oluşturdu.
Dropbox’ın temel işlevleri hala her zamanki gibi sorunsuz çalışıyor ve rakiplerinden hiçbiri senkronizasyon ve paylaşılan klasör erişimini bu kadar iyi başaramadı.
Ücretsiz hesaplar yalnızca iki gigabayt alan alır, ancak başkalarını Dropbox hesapları almaya davet ederek bunu artırabilir. 32 davetli ile fazladan 16 gigabayt alırsınız ve şirketin başlangıç kılavuzunu da incelerseniz maksimum 18,25 gigabayt boş alan elde edersiniz. Bu rekabetten daha fazlası ama aynı zamanda çok çalışma gerektiriyor. Ne yazık ki, iki gigabayt çok azsa ancak Dropbox Plus aboneliğiyle aldığınız iki terabayta gerçekten ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız, tek seçeneğiniz bu.

dökümhane
Dropbox’ın en büyük dezavantajı tam da şudur: 50 ile birkaç yüz gigabayt arasında bir ara aboneliğin olmaması. Apple, Google ve Microsoft ile ayda 1 ila 3 ABD Doları arasında 50, 100 veya 200 gigabayt alırken, Dropbox iki terabaytı ile ayda 9,99 ABD Doları karşılığında devreye giriyor. Kullanıcılar boşuna şikayet ettiler, ancak Dropbox daha küçük bir abonelik sunmayı karlı bulmuyor gibi görünüyor.
iş odaklı
Dropbox, temel özelliklerin ötesinde bir dizi ekstra özellik sunar, ancak bunların neredeyse tamamı işletmeleri hedefler ve birçoğu yalnızca işletme aboneliklerine dahildir. Tüketici aboneliklerinde bulunan özelliklerden biri, hem dahili hem de harici disklerin otomatik olarak yedeklenmesidir. Dropbox yedekleme özelliği, kullanılabilir alanın, örneğin Windows Gezgini’nden doğrudan erişemeyeceğiniz ayrı bir bölümünü kullanır.
Bu, Dropbox’ı Backblaze gibi bir bulut yedeklemesi olarak ve aynı zamanda dosya senkronizasyonu için kullanabileceğiniz ve böylece başka bir abonelik ihtiyacını ortadan kaldırabileceğiniz anlamına gelir. Ancak bu, tüm dosyalarınızın iki terabayttan daha azına sığmasını gerektirir (karşılaştırıldığında Backblaze, yedeklemeler için sınırsız alana sahiptir).
Bununla birlikte, Dropbox, dosyaları farklı cihazlar ve kullanıcılar arasında senkronize tutmak için hala çok iyi bir hizmettir. Ücretsiz bir hesapta fazladan alanın kilidini açabilirseniz, en önemli dosyaları tüm cihazlarınızla hızlı ve güvenli bir şekilde senkronize eden oldukça geniş bir bulut klasörü elde edersiniz. Bir abonelik için ödeme yaparsanız, siz veya tüm aile çok esnek bir şekilde kullanılabilen büyük bir bulut klasörüne sahip olursunuz.
Gerçekler:
test edildi: 2023
Üretici firma: Dropbox
Platformlar : Windows, Mac, Linux, Android, IOS
Ücretsiz hesap alanı: 2 GB (artı ödüllerde 16,25 GB’a kadar)
Depolama alanı: 2 GB, 2 TB
Aylık Fiyat: Ücretsiz, 9,99 ABD Doları (kişisel), 16,99 ABD Doları (6 kullanıcıya kadar aile)
İsteğe bağlı dosya ve klasörlerin senkronizasyonu: Evet
Aile paylaşımı: Aile planı ile altı kişiye kadar
Yedekleme işlevi: Evet, tamamlandı
Dosya Geçmişi: Evet (30 gün)
Diğer özellikler : Çeşitli iş özellikleri
Bu inceleme orijinal olarak pcforallse’de yayınlandı ve İsveççe’den İngilizce’ye çevrildi.