14 yıllık bekleyişin ardından iPad bir matematik dehasına dönüştü

Quern

New member
14 yıllık bekleyişin ardından iPad bir matematik dehasına dönüştüiOS 18'in temel yeni özelliklerine ek olarak iPadOS 18, uygulamalar için yeni bir gezinme arayüzü sunacak ve Apple tableti matematik öğrenimi için müthiş bir araç haline getirecek bir hesap makinesi uygulamasını başlatacak.



Apple, iPad işletim sisteminin bir sonraki sürümü için yakında çıkacak programı resmi olarak açıkladı. Ve hemen söyleyelim, program meşgul. Çünkü iOS 18'den devralınan temel yeni özelliklere ek olarak iPad, bazıları özellikle matematik meraklılarının ilgisini çekecek bir dizi yeni özellik sunuyor.

iOS 18'de ortak olan yeni özellikler


Her büyük güncellemede olduğu gibi iPadOS, iOS ile ortak olan belirli sayıda özelliği devralır. iPadOS 18 de bu kuralın bir istisnası değil ve mesajlarınıza efektler eklemenize, hatta aldığınız mesajlara tepki olarak emojiler göndermenize olanak tanıyacak.

iPadOS 18 Fotoğraflar uygulaması da iOS 18'de gerçekleştirilen yenilenmenin aynısından ve artık çeşitli ayar sayfalarını içeren Kontrol Merkezi ile ilişkili tüm yeni özelliklerden yararlanacak.

Apple Wwdc24 Ipados 18 Kontrol Merkezi 240610

© elma
Apple Wwdc24 Ipados 18 Yeniden Tasarlanan Fotoğraflar 240610

© elma

Her şeyden önce iPadOS 18'in arayüzü, tıpkı iOS 18'deki gibi daha da kişiselleştirilebilir. Yüklü uygulamaların simgelerini, özellikle de renklerini değiştirerek özelleştirebileceksiniz.

Apple Wwdc24 Ipados 18 Ana Ekranı Özelleştirme 240610

© elma
Ayrıca okuyun: iOS 18: iPhone'a gelen tüm yeni özellikler
Uygulamalarda yeni bir gezinme arayüzü


Apple, iPadOS 18 için tamamen yeni bir uygulama gezinme şeması tasarladı. Böylece işletim sisteminin yeni sürümü, bir uygulamanın farklı bölümlerinde gezinmeyi kolaylaştırmak ve görüntülenen içeriğe yer açmak için tasarlanmış yeni bir kayan sekme çubuğunu kullanıma sunuyor. Cupertino şirketi, yan menü çubuğunu doğrudan sekme çubuğundan açmanın mümkün olduğu Apple TV uygulamasını örnek aldı. İkincisi de tamamen özelleştirilebilir.

Ipados 18 Sekme Gezintisi

© elma

Sık eriştiğiniz bölümleri, yan menünün tamamını açmanıza gerek kalmadan daha kolay ulaşabilmek için ekleyebileceksiniz. Ancak bu yeni davranış yalnızca bu uygulamayla sınırlı değil.

Ipados 18 Özel Sekmeler

© elma

Apple aslında bunu işletim sistemindeki uygulamalara genişlettiğini açıkladı. Bu yeni gezinme sistemiyle Pages, Keynote veya Numbers gibi uygulamalardaki belgeleri keşfetmek daha da kolay olmalı. Bazı uygulamaların bazen oldukça davetkar olmayan arayüzünü biraz daha aydınlatmak için Apple, bir dosyayı açarken veya örneğin Bakış işleviyle belgeleri önizlerken yeni, daha akıcı animasyonlar sunmaya karar verdi.


SharePlay aracılığıyla ekran paylaşımı yaygınlaşıyor


İçeriği sevdiğiniz kişiyle canlı olarak paylaşmanıza olanak tanıyan SharePlay işlevi geliştirilecek. Apple, iPadOS 18 kapsamında, genellikle kullanıcıların sevdikleri birine cihazlarında yardım etmek için kullandığı ekran paylaşımı işlevini geliştirmeyi planlıyor. Böylece doğrudan sizin ekranınızdan, yani muhabirinizin ekranından çizim yapmak veya açıklama eklemek mümkün olacak ve böylece ona örneğin basması gereken düğmeyi gösterebileceksiniz. Ayrıca muhabirinizden iPad veya iPhone'unu uzaktan kontrol etmek ve kontrol etmek için yetki talep edebilir ve bakım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ipados 18 Paylaşımlı Oyun

© elma
Yeni matematik dehası iPad


Eğer iPhone, iOS'un ilk sürümünden bu yana bir Hesap Makinesi uygulamasına sahipse (2007'de iPhone OS), iPad'de bu hiçbir zaman böyle olmamıştır. Bu aynı zamanda Apple'a biraz alay konusu oldu, çünkü bir tablette bu kadar basit ve temel bir uygulamanın olmaması mantıktan yoksundu. Sonunda, iPadOS'ta resmi Hesap Makinesi uygulaması için bu (çok) uzun bekleyiş ödüllendirilmiş olacak. iPadOS 18 resmi olarak bir Hesap Makinesi entegre edecek, ancak bu türün oldukça gelişmiş bir modeli. İlk iPad modelinden bu yana beklenen iPadOS 18 Hesap Makinesi, tüm alternatif hesap makinesi uygulamalarının gadget'a benzemesi riskini taşıyor. Çünkü Apple elinden geleni yapmaya karar verdi. iPadOS 18 Hesap Makinesi gerçekten de şu ana kadar bildiğimiz her şeyden farklı bir seviyede. Kaliforniyalı şirket, matematik yapmayı kolaylaştıran bir uygulamayla iPad'in orijinalliğinden yararlanmak istediğini açıkladı. Ve Apple'ın yaptığı gösteri oldukça ikna edici görünüyor.

Ipados 18 Hesap Makinesi

© elma

Bu nedenle Apple, orijinal iOS hesap makinesini iPad ekranına uyarlamaya başladı, ancak yine de bir dizi yeni özellik ekledi. Dolayısıyla bir hesaplama geçmişinin yanı sıra bir birim dönüştürücüyü de devralır. Ancak uygulamanın tüm gücünden yararlanmak için bir Apple Pencil'a sahip olmak daha iyidir. Tablet üzerinde el yazısıyla not almanıza ve çizim yapmanıza olanak sağlayan Apple'ın Sihirli Kalemi, Hesap Makinesi ile birlikte kullanıldığında gerçek bir sihirli değneğe dönüşüyor.

Apple Pencil, Hesap Makinesine entegre edilen yeni Matematik Notları modülüne erişim için olmazsa olmaz koşuldur. Somut olarak, iPadOS 18 Hesap Makinesi, el yazısı ile yapılan matematiksel hesaplamalara özel olarak uyarlanmış bir not alma uygulaması içerir. Tablet ekranında klasik işlemleri yazabilecek veya karmaşık denklemleri elle yazabileceksiniz. = işaretini yazdıktan sonra iPadOS 18 sonucu otomatik olarak gösterecektir. Hepsinden iyisi, değerlerden veya bilinmeyenlerden herhangi birini değiştirirseniz veya yalnızca işlemi değiştirirseniz, elde edilen sonuç otomatik olarak güncellenecektir.

Ipados Matematik Notları

© elma

Matematik Notları özelliği açıkça bilimsel işlevleri destekler ve hatta bir hesaplamada birden fazla değişken kullanmanıza izin verir. Sonuçların otomatik olarak güncellendiğini görmek için istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz değişkenler, hatta girilen fonksiyonla ilgili bir grafik oluşturma olanağı da sunar. Matematiksel Notlar işlevi yalnızca Hesap Makinesi ile sınırlı değildir, çünkü klasik Notlar uygulamasında da bundan yararlanabilirsiniz.

Ipados 18 Notlarla Matematik

© elma
Akıllı Komut Dosyası el yazınızı geliştirir


iPad'inizdeki Call Pencil'ınızı kullanarak el yazısı notlar almaya alışkınsanız, iPadOS 18'deki Akıllı Komut Dosyası özelliği özellikle ilginizi çekecektir. Smart Script ile Apple'ın amacı, el yazısı notlarınıza daha fazla akıcılık sağlamaktır.

Ipados 18 Akıllı Komut Dosyası

© elma

Bunu yapmak için, işlev öncelikle siz yazarken yazınızın işlenmesini iyileştirmeyle ilgilenecektir. Makine öğrenimi modeli sayesinde Smart Script, yazılarınızı daha düzgün, daha düzenli ve daha okunaklı hale getirmek için harflerinizin şeklini uyumlu hale getirecektir. Ayrıca metni el yazınızla kopyalayıp yapıştırabilir ve hatta tıpkı klavyeden girilen metinde olduğu gibi yazım düzeltmelerini canlı olarak uygulayabilirsiniz.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Opera One - Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Opera One – Yapay zeka destekli web tarayıcısı

Yazan: Opera