En geç Eylül 2025'e kadar tüm üniversitelerde akıllı telefonların tamamen yasaklanması

Quern

New member
En geç Eylül 2025'e kadar tüm üniversitelerde akıllı telefonların tamamen yasaklanması2025 öğretim yılının başlangıcında, genç akıllı telefon kullanıcılarının Fransa'daki tüm okullarda ve kolejlerde akıllı telefon olmadan yaşamayı öğrenmesi gerekecek. En azından “dijital kırılma” adı altında telefonları tamamen yasaklamak isteyen hükümetin isteği bu.

Anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda 2018 yılından bu yana telefon kullanımı yasaktır. Öğrenci cihazı yanında bulundurabilir ancak kapatılması gerekmektedir. Akademik başarıdan sorumlu Bakan Delegesi Alexandre Portier bu yasadan üzüntü duyduğunu ifade etti. altı yıl boyunca oy kullandı ” olmak ” Siyasi irade eksikliğinden dolayı hâlâ uygulanamıyor, çünkü sonuna kadar gitmekten korkuyoruz» diyor mikrofonda Cnews/Avrupa 1.

“Ulusal acil durum”

Eylül ayından bu yana 180 ortaokul, öğrencilerin sabah geldiklerinde telefonlarını dolaplara veya kutulara bırakmalarını gerektiren bir “dijital mola” denemesi yapıyor; gün sonunda derslerden sonra cihazı geri alıyorlar. İlgili kuruluşlar bize iyi geribildirim verin », diye onaylıyor temsilci bakan. Telefon olmadan gençler “ bu öğrenme zamanına yatırım yaptım “.

Bu deneyin Fransa genelinde yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Önceki Eğitim Bakanı Nicole Belloubet bunu Ocak 2025 gibi erken bir tarihte değerlendiriyordu ancak Alexandre Portier'e göre bu genelleme meyvelerini verebilirdi ” en geç öğretim yılı başında [de septembre] 2025 “. Hükümet, tedbirin uygulanması için okul müdürlerine bir miktar hareket alanı bırakmak istiyor.

Bunu hayata geçirmek için yapılması gereken çok fazla çalışma var. “diye açıkladı. “ Ulusal bir acil durum olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin sağlığından bahsediyoruz, bu bizim başarısız olmaya hakkımız olmayan bir görev “.

🔴
01net'ten hiçbir haberi kaçırmamak için bizi Google Haberler ve WhatsApp'tan takip edin.
Kaynak :

AFP