FEMA neden sele eğilimli evlerin yıkılmasına yardım etmek için 4 milyar dolar harcadı?

poem

New member
Sadece bir santimetrelik sel suyu onbinlerce dolarlık maddi hasara yol açabilir. Böyle bir felaketin ardından taşınmaya ve yeniden başlamaya çalışan ev sahipleri, evleri için sürpriz bir alıcı bulabilirler: hükümet.

FEMA'nın verilerini analiz eden Delaware Üniversitesi İklim Değişikliği Bilim ve Politika Merkezi direktörü AR Siders'a göre, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı veya FEMA, 1989'dan bu yana yaklaşık 45.000 ila 50.000 hasarlı evin satın alınmasına yardımcı olmak için yaklaşık 4 milyar dolar harcadı. 2019'da.

Bu evler, ev sahiplerinin taşınmaya karar verdiği noktaya kadar sel nedeniyle gölgelendi. Ev sahiplerini yeni alıcılara satış yapmamaya teşvik etmek ve Siders'ın “korkunç sıcak patates oyunu” olarak adlandırdığı şeyi durdurmak için FEMA'nın Tehlikeyi Azaltma Hibe Programı, yerel ve eyalet hükümetlerini evlerin satın alınması, yıkılması ve mülklerin kamu arazisine dönüştürülmesi konusunda destekliyor. taşkın yatağı satın almaları denir.

'Hiçbir pişmanlığım yok'

Andrea Jones, Charlotte, Kuzey Carolina bölgesindeki evinin taşkın yatağının satın alınmasını kabul etti.

CNBC

59 yaşındaki Andrea Jones, taşkın yatağının satın alınması nedeniyle Charlotte, Kuzey Carolina bölgesindeki evini sattı. Bir bankanın varlık ve yatırım bölümünde çalışan Jones, evini 2006 yılında 135.000 dolara satın aldı. Evine 2022 yılında 325.000 dolar değer biçildi.

Jones, evinin hiç su altında kalmadığını ancak sokağını su bastığını söyledi.

Jones, “Evde kalmamdan sonraki üç yıl içinde ilk kez şiddetli su baskını yaşadım. Posta kutuma geldi” dedi. “Caddeyi göremiyordunuz. Araba yolumun başlangıcını göremiyordunuz.”

Satın aldığında su baskını bölgesinde olmayan ancak daha sonra yeniden bölgeye tahsis edilen evine gidip gelmek onu endişelendiriyordu.

“İşyerindeyken çok şiddetli yağmur yağdığında, eve gidebilecek miyim? Evime gidebilecek miyim? Arabamı sokağın yukarısına mı park etmem gerekiyor?” dedi. “Çok sık olmuyordu. Ama gerçekleştiğinde korkutucuydu.”

Soldaki resim, Andrea Jones'un taşkın yatağının satın alınmasının ardından yıkılmadan önceki eski evini gösteriyor. Sağdaki resim arazinin şu anki halini gösteriyor.

Nezaket: Andrea Jones

Jones, satıştan elde ettiği geliri 437.000 dolara daha güzel olduğunu söylediği yeni bir ev satın almak için kullandı. Jones, evin daha pahalı ve faiz oranlarının daha yüksek olması nedeniyle aylık ipoteğinin eskisinin iki katı olduğunu söyledi.

Yeni evi taşkın yatağının dışında ve eski mahallesinden arabayla yaklaşık 10 dakika uzaklıkta.

“Mahalleyi özledim, arkadaşlarımı özledim” dedi. “İnsanların köpeklerini gezdirmesini, öne çıkmasını, onlarla konuşmasını, sohbet etmesini… bunun gibi şeyleri özlüyorum.”

Ancak yeni evinde yaşarken kendini daha rahat hissettiğini ve gönül rahatlığı yaşadığını, çünkü sokağı su basması konusunda endişelenmesine gerek olmadığını söyledi.

“Geri dönmeyeceğim. Pişman değilim [about] Verdiğim kararı verdim” dedi.

Taşkın yatağı satın almaları nasıl çalışır?

Taşkın yatağı satın almaları, bir ev sahibinin tehlikeden uzaklaşmasına yardımcı olur ve bölgedeki diğer evleri korumak için açık alan ve/veya sel sularını toplayabilen bir alan yaratarak potansiyel olarak topluluğa yardımcı olur.

FEMA'nın Tehlike Azaltma Hibe Programı kapsamında gerçekleştirdiği taşkın yatağı satın alımları için, satın alma finansmanının %75'i federal hükümet tarafından sağlanıyor ve geri kalan %25'i eyalet, yerel ve topluluk fonlarından geliyor. Bazı durumlarda, 2021 İki Partili Altyapı Yasası, satın almanın %90'ını federal fonlardan karşılayabiliyor.

Kişisel Finans'tan daha fazlası:
'Gürültülü bütçeleme' bir an yaşıyor
Genç yetişkinlerin neredeyse yarısında 'para dismorfisi' var
TikTok'tan tavsiye almadan önce bilmeniz gerekenler

Ancak uzmanlar, satın almaların bir strateji olarak tartışmalı olabileceğini söylüyor.

Pew Charitable Trusts'ın ABD koruma sorumlusu Mathew Sanders, “Bu biraz karışık bir durum. Bazı durumlarda başarılı olduklarını, bazı durumlarda ise başarısız olduklarını düşünüyorum” dedi.

Sanders, bazı toplulukların tapulu arazinin sorumluluğunu üstlenme konusunda endişeli olabileceğini söyledi. “Genel olarak mülk sahibi olmanın yasal sorumluluğu var ve bu, bazı durumlarda yerel kaynaklar üzerinde oldukça önemli bir yüke neden oluyor” dedi.

Kongre Araştırma Servisi, tam katılım olmadan taşkın yatağı satın almalarının aynı zamanda yanıklık, topluluk parçalanması, belediye hizmetlerinde zorluk ve taşkın yatağının suyu uygun şekilde emebilecek şekilde onarılamaması gibi sorunlara da yol açabileceğini buldu.

Ev sahipleri için 'beklemek uzun bir süre' olabilir

Elbette, taşkın yatağında yaşamak istemeyen ancak evini terk edecek kaynaklara sahip olmayan bir kişi için satın alma büyük bir avantaj olabilir.

Yine de satın alma işlemleri uzun zaman alabiliyor. Ortalama olarak, federal satın almalar iki ila beş yıl sürebilir, ancak FEMA satın almalarının yüzde 80'i iki yıldan kısa bir sürede onaylanıyor.

İklim Değişikliği Bilim ve Politika Merkezi'nden Siders, “Eğer evinizde çamur varsa ve yeniden inşa edip etmemeye karar vermeye çalışıyorsanız, bu beklemek için uzun bir süre” dedi.

Jones'un satın alınması pandemi nedeniyle ertelendi, ancak Mayıs 2022'de süreci yeniden başlattıktan sonra işler hızla ilerledi. Yeni evini Ocak 2023'te satın aldı.

Satın alma işleminin ne kadar süreceği genellikle satın alma işlemini hangi programın finanse ettiğine bağlıdır. FEMA'ya ek olarak, ABD Konut ve Kentsel Gelişim Bakanlığı ve birçok eyalet ve yerel topluluk da taşkın yatağı satın alımlarını finanse ediyor.

Realtor.com'a göre tüm bunlar ABD'nin en az 7,2 milyon konutluk konut sıkıntısıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde yaşanıyor.

“İklim değişikliği etkilerinin yarattığı krizle birlikte ülke genelinde konutta karşılanabilirlik krizinden bahsediyoruz. Nüfusumuzun zarar görmemesini sağlarken aynı zamanda geçimini nasıl sağlayabiliriz?” diye sordu Harvard Üniversitesi Konut Araştırmaları Ortak Merkezi Tadilat Gelecekleri Programı direktörü Carlos Martín.

Bir şeyi izlemek video Taşkın yatağı satın alımlarının nasıl çalıştığı ve ABD'nin su baskını ile karşı karşıya olan evleri satın almak ve yıkmak için yatırım yapmaya devam etmesi gerekip gerekmediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için.