Milyarder Jorge Pérez, aile şirketini aktarmanın sırrında

poem

New member
Bu makalenin bir versiyonu ilk olarak CNBC's Inside Wealth bülteninde, yüksek net değerli yatırımcı ve tüketici için haftalık bir rehber olan Robert Frank ile ortaya çıktı. Doğrudan gelen kutunuza gelecek sürümleri almak için kaydolun. Jon Paul Pérez kolejden mezun olduğunda, babası için işe gideceğini varsaydı. Sonuçta, Jon Paul çocukluğundan beri aile işini öğreniyor, babasını ilgili gruptaki ofise takip ediyor, şantiyelerde yazlar çalışıyor ve gayrimenkul geliştirme tutkusu geliştiriyordu. Jon Paul'un babası Jorge Pérez, Miami'nin “Kınamak Kralı” olarak gelişiyordu, bu da Güney Florida'da her zaman uzun ve lüks kınamak kuleleri inşa ediyordu. Mezuniyet yemeğinde Jon Paul, babasına şirkette çalışmaya ne zaman başlayabileceğini sordu. Babasının yanıtı: “Benim için işe yaramayacaksın.” “Şok oldum,” dedi Jon Paul. Jon Paul, babasının aile firmasına katılmadan önce tamamlanması yıllar alacak bir planı olduğunu öğrenecekti. Şimdi, kınamak, kira ve ticari alanda 40 milyar dolarlık bir portföy olan Miami merkezli gayrimenkul holdonu olan ilişkili grubun CEO'su olarak ele geçirdiği Jon Paul, zirveye çıkarken karşılaştığı uzun yolculuğu takdir ettiğini söyledi. Aile işletmelerini gelecek nesillere aktarmaya çalıştıkları için bugünün ultra zenginliğinin çoğunun karşılaştığı biri. Brown Brothers Harriman tarafından yapılan bir araştırma, özel işletme sahiplerinin% 91'inin işletmelerinin ailede kalmasının önemli olduğunu söyledi. Ancak dörtte üçü, gelecek nesil için rollerin iyi tanımlanmadığını veya tam olarak iletilmediğini söylüyor. PWC'den bir aile iş anketi, sadece üçte birinin güçlü ardıllık planlarına sahip olduğunu buldu. Aile işleri kurucularının 70'li ve 80'li yıllara ulaşmasının artan bir payı, ardıllık hakkındaki sorular daha acil hale geldi. Yeni nesil hazır mı? Kurucu gerçekten dizginleri teslim etmeye hazır mı? Çocuklardan hangisi en iyi rolleri almalı? İşle gerçekten ilgileniyorlar mı yoksa sadece aile görevinden mi çıkıyorlar? İlgili başkan ve kurucu Jorge Pérez, süreci nasıl yönettikleri hakkında konuşmak için firmada kat mülkiyeti gelişiminin başkanı olan oğulları Jon Paul ve Nicholas ile birlikte Inside Servet ile oturdu. İşte gelecek nesli başarıyla hazırlamaya yönelik üç ana paket var: 1. Sevin ya da çocuklar büyüdüğünde bırakın, Jorge futbol oyunlarından ve spor oyunlarından sonra hafta sonları ofise götürürdü. Jorge, “Aklımda 'Ya bunu sevecekler ya da gayrimenkulden nefret edecekler' diyordum. “Onlara söyledim… sadece gayrimenkulde başarılı olduğum için, tutkusu olmayan bir şey seçmeyin. Çünkü hayat olduğu gibi çok zordur ve her gün uyanır ve sadece para kazanmak için bir şeyler yaparsanız ya da gerçekten sevmediğiniz için işe yaramaz.” Jon Paul, ilgili ofisi ve kiralık binaları çocukken ziyaret etmenin yanı sıra, yazları şirkette çalışarak ve finans ve bütçelerden inşaat ve yüklenici tekliflerine kadar iş öğrenmek için harcadığını söyledi. “İşe katılmak istediğimi biliyordum,” dedi Jon Paul. “Hayatı gayrimenkulle ilişkilendirdim.” Nicholas, kendi adına, profesyonel bir tenis oyuncusu olma hayallerinden sonra solmaya başladığını, “Gayrimenkulde olmak istediğimi biliyordum” dedi. Babasının sık sık kat planlarıyla eve geleceğini ve onları inceleyeceklerini söyledi: “Baba, 'Bu bir yatak odasının genişliği, bu yüzden buraya bir kapı koydun' derdi. Hiçbir şeyden bir şey yaratıyordu. 2. İşi kazanmalısınız “Şirketin geri kalanının soyadı nedeniyle getirildiklerini hissetmelerini istemedim” dedi Jorge. Bu yüzden bir kural koydu: İlişkili çalışmak için çocukları en iyi işletme okulundan yüksek lisans derecesi almak ve beş yıl boyunca New York emlak sektöründe çalışmak zorunda kaldı. Eğer bir usta almazlarsa, önce yedi yıl boyunca iş yapmak zorunda kaldılar. Mezun olduktan sonra Jon Paul, Pérez'in eski iş ortağı ve hala yakın arkadaşı olan Stephen Ross tarafından kurulan geliştirme firması New York'taki ilgili şirketler için çalışmaya gitti. (Benzer isimler, ayrı firmalar.) Aile ilişkisine rağmen, “ya batacak ya da yüzeceksiniz” dedi Jon Paul. “12 saat ila 14 saatlik günlerde çalışıyordunuz, doğru soruları sormayı öğreniyordunuz. Başarılı olmak istedim çünkü başıma gelen en iyi şeydi. Başarısız olmak istemedim.” 2012 yılında, Florida emlak piyasası tekrar yükselirken ve New York'ta beş yıl sonra Jon Paul, babasını ikinci kez iş istemeye çağırdı. Bu sefer Jorge kabul etti. Ancak Jon Paul, yüksek profilli kınamak bölümüne başlamak yerine, daha prosaik kiralama işine başlamak zorunda kaldı. Sonunda kınamak bölümüne taşındı ve daha sonra firmanın başkanı oldu. Bu ay CEO seçildi. Jon Paul, “Size verilmediğini kanıtlamak için ayakkabılarımızda daha çok çalışmanız gerektiğini öğreniyorsunuz” dedi. Jorge'nin dediği gibi, “Bir baba için en büyük şey, çocuklarının ondan daha iyi yaptığını görmektir.” 3. Varlıklarla birlikte değerler, eğitim ve uzmanlık ile birlikte, Jorge, yeni neslin ilgili değerleri koruduğundan emin oldu. (Jorge'nin kızı Cristina, bir sosyal hizmet uzmanıdır ve hayırseverliğe katılmıştır ve en küçük oğlu Felipe üniversiteye gidiyor.) “Bir üne sahipsin,” dedi Jon Paul. “Pérez ailesi ve ilgili, doğru şeyi yapma konusunda bir üne sahip. Bu, en kaliteli uygun fiyatlı konut veya başka bir şey sağlıyor olsun. Çok güçlü bir ahlaki pusula var. Bu bize geçtiği ve şirketin böyle düşündüğü bir şey.” Nicholas, babasının da onlara sıkı çalışmanın önemini köklendirdiğini söyledi. “Hiçbir şey sıkı çalışmanın yerini alamaz,” dedi Nicholas. “Çok fazla rekabet var ve herkes sizinle savaşacak. Yani çalışmıyorsanız, başka biri o siteyi alacak veya daha iyi bir fikre sahip olacak.”

(LR) Jon Paul, Jorge ve Nicholas.

Gelecek Kanıt ve Üçgen BLVD'nin izniyle

Bu makalenin bir versiyonu ilk olarak CNBC's Inside Wealth bülteninde, yüksek net değerli yatırımcı ve tüketici için haftalık bir rehber olan Robert Frank ile ortaya çıktı. Üye olmak Gelecek baskılarını almak için, doğrudan gelen kutunuza.

Jon Paul Pérez kolejden mezun olduğunda, babası için işe gideceğini varsaydı.

Sonuçta, Jon Paul çocukluğundan beri aile işini öğreniyor, babasını ilgili gruptaki ofise takip ediyor, şantiyelerde yazlar çalışıyor ve gayrimenkul geliştirme tutkusu geliştiriyordu. Jon Paul'un babası Jorge Pérez, Miami'nin “Kınamak Kralı” olarak gelişiyordu, bu da Güney Florida'da her zaman uzun ve lüks kınamak kuleleri inşa ediyordu.

Mezuniyet yemeğinde Jon Paul, babasına şirkette çalışmaya ne zaman başlayabileceğini sordu. Babasının yanıtı: “Benim için işe yaramayacaksın.”

“Şok oldum,” dedi Jon Paul.