Neden ABD'deki birçok genç yetişkin hala ebeveynleriyle yaşıyor?

poem

New member
ABD Nüfus Sayımı Bürosu verilerine göre, 18 ila 34 yaşları arasındaki her 3 ABD'li yetişkinden yaklaşık 1'i ebeveynlerinin evinde yaşıyor.

Pandemi, daha fazla genç yetişkinin eve dönmesine veya 20'li ve 30'lu yaşların sonlarına kadar ebeveynleriyle birlikte yaşamaya devam etmesine neden oldu, ancak bu artış bir yana, sayılar son yıllarda oldukça tutarlı kaldı.

Nüfus Sayımı Bürosu'ndan alınan verilere göre, pandemi öncesi, ebeveynleriyle birlikte yaşayan 18 ila 34 yaş arası gençlerin payındaki en son artış 2005 ile 2015 yılları arasında meydana geldi.

“O zamanlar gelecekti [during] Michigan Üniversitesi'nde araştırma doçenti olan Joanne Hsu, “Büyük Durgunluk ve Büyük Durgunluk'tan çıkış ve o zamanlar Y kuşağının kendi başına yaşamak için çok fazla avokado tostu yediğine dair birçok medyada anlatı vardı” dedi. Federal Rezerv için “bumerang” çocukları üzerine 2015 yılında yapılan bir çalışmanın ortak yazarlığını yaptı.

Kişisel Finans'tan daha fazlası:
Kredi kartı kullanıcılarının yaklaşık %28'i geçen yılın tatil borcunu ödüyor
Tatil alışverişi yapanlar borç alırken daha fazla harcama yapmayı planlıyor
Yaklaşık 5 kart sahibinden 2'si kredi kartının limitini doldurmuş veya buna yaklaşmış durumda

Hsu, “Genç yetişkinlerin yuvayı terk etmemesi veya yuvaya dönmemesi konusunda bu artışı görmemizin nedeninin, şokları atlatmanın onlar için giderek daha zor olduğu fikri olduğunu bulduk” dedi.

Ekonomik şoklar, finansal istikrarı ve piyasaları bozan, hane halkının gelirini, istihdamını ve borç düzeylerini etkileyen önemli ve beklenmedik olaylardır. 2008 mali krizi, Büyük Durgunluk ve salgın ekonomik şokların örnekleridir.

Bank of America'nın 2024 yılında yaptığı bir ankete göre, Z kuşağı yetişkinlerinin yarısından fazlası, yüksek yaşam maliyeti nedeniyle istedikleri hayatı yaşamak için yeterli para kazanmadıklarını söylüyor. Y kuşağının ve Z kuşağı yetişkinlerinin önemli bir kısmı acil durum tasarruflarından yoksundur.

'Neden kiralayıp paramı başkasına vereyim ki?'


Victoria Franklin (solda), 2019 yılında üniversiteden mezun olduğundan beri annesi Terilyn Franklin (sağda) ile Oceanport, New Jersey'de yaşıyor.

Natalie Rice | CNBC


27 yaşındaki Victoria Franklin, üniversiteden mezun olduktan sonra 2019 yazında işletme alanında iş aramak için annesinin evine taşındı.

“Ekim ayına kadar barmenlik ve garsonluk yaptım [of 2019]Franklin, “İlk teklifimi burada aldım” dedi. “Yani beklediğimden biraz uzun sürdü.”

New York City'de, annesinin Jersey Shore'daki evinden iki saatlik bir yolculuk gerektiren kendi alanında bir iş buldu.

Franklin, “Altı ay kadar sonra şehre taşınacağımı, işime daha yakın olacağımı düşündüm” dedi. “Ve salgın bu planlara bir İngiliz anahtarı attı.”

Franklin, 2023 sonbaharında tamamen uzaktan işe geçtikten sonra annesinin evinde yaşamaya devam etmeye karar verdi.

“Benim düşüncem, sahip olmaya başlamak varken neden paramı kiralayıp başkasına vereyim?” Franklin söyledi.

Franklin, gelirinin yüzde 40 ila yüzde 50'sini tasarruf ettiğini ve “büyük bir kısmının” ev peşinatına ayrıldığını söyledi.


Ebeveynlerle yaşamanın kişisel maddi faydalar sağlayabileceğini söyleyen uzmanlar, bu eğilimin ekonomiyi olumsuz etkileyebileceğini söylüyor.

Hsu, “Bireysel bir kişi veya bireysel bir aile için gerçekten iyi olanın, tüm makro ekonomi için mutlaka iyi olmayabileceği bir durumla da karşı karşıyayız” dedi. “Tüketici harcamalarındaki en büyük artışlardan biri insanların hane kurmasıdır.”

Federal Reserve, 2019 tarihli bir makalesinde ebeveynlerinin evinden taşınan genç yetişkinlerin barınma, yiyecek ve ulaşım gibi şeylere yılda yaklaşık 13.000 dolar daha fazla harcayacağını tahmin ediyordu.

izle video Genç yetişkinlerin ebeveynleriyle birlikte yaşama eğiliminin neden devam ettiği ve bunun ekonomi için ne anlama geldiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için yukarıdan bilgi alabilirsiniz.