OnePlus akıllı telefonlar en büyük geleneklerine veda ediyor

Quern

New member
OnePlus akıllı telefonlar en büyük geleneklerine veda ediyorOnePlus, zil sesi modundan titreşimli veya sessiz moda geçmeye izin veren ikonik kayar düğmesine bir son vermeyi duyurur. Markanın yönü göz önüne alındığında uygunsuz bir seçim.

OnePlus basit bir düğme oynar mı? OnePlus Co -yaratıcı Pete Lau, kaydırıcı uyarısının sonunu duyurmak için markanın blogunda kalemini alıyor. Markanın başlangıcından bu yana neredeyse kesintisiz mevcut olan bu ünlü kayan düğme, bir OnePlus'u akıllı telefonların geri kalanından ayırt etmek için merkezi bir unsur haline gelmişti.

Birkaç yıl boyunca biliyorduk, OnePlus 10T olmuştu, aynı gruba ait bazı Oppo akıllı telefonlar ödünç aldı. Üç yıllık iç tartışmalardan sonra kader atılır, kaydırıcı uyarısı özelleştirilebilir bir düğme lehine kaybolacaktır. İPhone 15 Pro ile tanıtılan eylem düğmesi şüphesiz ölçekte tartıldı.

Yönetici henüz bu düğme hakkında ayrıntı vermez. Ancak önemli bir nokta belirtir: Akıllı telefonu uyandırmadan ses profilini değiştirmek mümkün olacaktır.

Detaylar:

Müzakere edilebilir değildi ve özellikle ekibi sorduğum bir şeydi. Telefonunuzu hızlı ve kolay bir şekilde susturmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum ve bu işlev yeni düğme ile sağlam kalıyor. Bir evrim olmasına rağmen, takdir ettiğiniz kolaylık ve kullanım kolaylığı kaybolmaz.
Kaydırıcı uyarısı, “favori işlevler”, ancak şüphesiz aşıldı

Kaydırıcı uyarı, tasarım üzerinde kendini ayırt etmek için önemli bir unsur olabilir, Android arayüzlerinin evrimi ile daha da işe yaramaz görünüyordu.

Pete Lau ayrıca “en sevdiğim OnePlus işlevlerinden biri olduğunu yazıyor. Basit, sezgisel ve mükemmel çalışıyor. Aslında, o kadar çok sevdim ki, Oppo cihazlara bile tanıttık.»

Ancak, kararlarını açıklamak için nüanslar. “Ama burada: kaydırıcı uyarısını sevsem bile, kendime her zaman aynı soruyu soruyorum. Daha fazlasını nasıl yapabilirdi? Olduğu gibi, sadece ses profilini değiştirmek için büyük bir ekipman parçası. Bana uygun değildi. Ürün ekibimizle birkaç kez konuştum.» »

Poker inme

Sonra kendisinden sürgülü bir düğme tutmasını istedi: “İşte sorun: kaydırıcı uyarısı bir donanım anahtarıdır. İşlevi fiziksel konumuyla bağlantılıdır, yani sadeliğini kaybetmeden yeniden programlanamaz veya genişletilemez. Bu yüzden iki seçeneğimiz vardı.

Oppo, Oppo'nun X8 Ultra'yı bulup X8 Mini'yi bulmasıyla bu yeni düğmenin galasına sahip olacak mı, yoksa olası bir OnePlus 14'ü beklememiz gerekecek mi? Bir şey kesin, OnePlus burada büyük bir risk alıyor. Marka zaten Oppo'ya o kadar yakın ki, bazı modeller teknik sayfalarının neredeyse entegrasyonunu iki dev arasında paylaşıyor. Aynı zamanda, kırmızı logolu marka birkaç yıldır çıkmazda gibi görünüyor. Bu nedenle yeni bir şey denemek, liderlik etmek için en sağlıklı hareket gibi görünüyor.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.