Y kuşağı en zengin nesil olmaya hazır değil

Melike

Global Mod
Global Mod
Y kuşağı en zengin nesil olmaya hazır değilYarışlarda bir günün tadını çıkaran iki genç yetişkin çift. Yarışlarda içki içen iki çift.

Solstock | E+ | Getty Images


Y kuşağı tarihin en zengin kuşağı olmaya hazırlanıyor, ancak bu büyük miktardaki para akışını karşılamaya hazırlar mı?

Küresel emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank'ın tahminlerine göre, önümüzdeki 20 yıl içinde 90 trilyon dolarlık devasa bir servet transferi, Y kuşağını “tarihin en zengin nesli” haline getirecek.

Sessiz nesil olarak adlandırılan (tipik olarak 1928 ile 1945 arasında doğanlar) ve baby boomers (1946 ile 1964 arasında doğanlar) “dizginleri 1981 ile 1996 arasında doğanlar” Y kuşağına devredeceklerini ortaya çıkardı. varlıklar.

Y kuşağı, ev satın almak için para biriktirmek yerine keselerini avokado tostu için açmaya daha istekli, tembel ve savurgan harcama yapan kişiler olarak tasvir ediliyor. Peki, sismik gelir akışını yönetmede ne kadar donanımlılar?

Çoklu aile ofisi Brahmin Partners'ın kurucu ortağı ve yönetici ortağı Salvatore Buscemi, CNBC'ye şunları söyledi: “Y kuşağı çok kötü hazırlanmış… zenginlik yaratan nesil kadar iyi hazırlanmış değiller.”

Milenyum kuşağının bu zenginliğe kavuştuğunda 40'lı yaşlarında olacağını ve kendi işini kurma veya yatırım yapma becerisine sahip olmayabileceğini belirtti.

“Daha önce bunu yapabilecek becerilere sahip değillerdi çünkü buna hiç gerek duymadılar; asla zorlanmadılar” dedi. “Ve sorun şu; hayatlarının ilerleyen dönemlerinde kendilerini bu becerileri edinme konusunda motive edecekler mi?” diye sordu Buscemi, insan doğasının insanların yaşlandıkça yeni beceriler kazanmaya daha az eğilimli olduğunu öne sürdüğünü ekledi.


Uzmanlar, Y kuşağının yakın vadeli hedeflere odaklanacağını, kendilerinden önceki kuşağın ise aile kurma ve emeklilik gibi dönüm noktaları için tasarruf yapmaya daha çok odaklanacağını öne sürüyor.

RBC Wealth Management'ın hazırladığı rapora göre, milenyum kuşağı 2008'deki küresel mali krizi yaşamış olsa da, II. Dünya Savaşı'nın ve sonrasında yaşananların, ebeveynlerinin para hakkındaki düşünce yapılarını şekillendirmesine yardımcı olduğu sıkıntılardan “daha uzak”.

Ayrıca, finansal hizmetler şirketi LendingClub'ın araştırmasına göre, milenyum kuşağı maaştan maaşa yaşama olasılığı en yüksek nesildir; çünkü bu “ara nesil” hem yaşlanan ebeveynlerine hem de kendi çocuklarına destek olmak zorundadır.

Servet sahibi olan kişilerle, serveti miras yoluyla elde edenler arasında da fark vardır. Bu durum, serveti yönetme veya kaybıyla başa çıkma konusunda ikincisini dezavantajlı bir konuma getirir.

Klinik psikoterapist Paul Hokemeyer, “Zenginliklerini kazanmış olan kişilerin güçlü bir iç kontrol odağı vardır” diyor ve zenginliklerini inşa eden kişilerin, kaybettiklerinde onu tekrar kazanma yeteneklerine ve kapasitelerine güvendiklerini ekliyor.

Zenginliklerini miras alanlar daha güvensiz olacak. Hokemeyer, “Hayvanat bahçesinde hayatta kalabileceklerini biliyorlar ancak ormanda hayatta kalabileceklerinden emin değiller” dedi.

Psikoterapist, milenyum kuşağının servetin içerdiği güç konusunda daha bilge olduğunu ve parayı, “içinde bulundukları ayrıcalıklı dünyayı iyileştirmek için kullanan” birer yönetici olarak gördüğünü belirtti.

—CNBC'den Sam Meredith ve Jessica Dickler bu habere katkıda bulundu.