Laurene Powell Jobs yapay zeka girişimlerine yatırım yapıyor

Melike

Global Mod
Global Mod
Laurene Powell Jobs yapay zeka girişimlerine yatırım yapıyorLaurene Powell Jobs, TechCrunch Disrupt SF 2017 sırasında sahnede konuşuyor. (Fotoğraf: Steve Jennings/TechCrunch için Getty Images)

Steve Jennings


Bu makalenin bir versiyonu ilk olarak CNBC'nin Inside Wealth haber bülteninde, yüksek net değere sahip yatırımcı ve tüketicilere yönelik haftalık bir rehber olan Robert Frank ile birlikte yayınlandı. Üye olmak gelecekteki basımları doğrudan gelen kutunuza almak için.

Yeni verilere göre Laurene Powell Jobs'un yeni bir yapay zeka “bilgi işlem cihazına” yatırım yaptığına dair haberler, onun yapay zeka girişimlerine yönelik artan iştahının altını çiziyor.

Özel servet istihbarat platformu Fintrx tarafından özel olarak CNBC'ye sağlanan verilere göre, Powell Jobs'un aile ofisi, yatırım şirketi ve hayırseverlik şirketi Emerson Collective, 2022'den bu yana yapay zeka ile ilgili en az dokuz girişime yatırım yaptı.

Emerson'un yapay zeka bahisleri, New York merkezli bir yapay zeka medikal şirketi, San Jose, California merkezli bir görüntü analizcisi, büyük dil modelleri geliştiren bir Fransız geliştirici ve öğretmenler tarafından kullanılan yapay zeka sunumlarının Norveçli bir yaratıcısı da dahil olmak üzere tüm dünyaya ve sektöre yayılıyor.

Emerson'un yapay zeka yatırımlarının dolar tutarları açıklanmadı. Fintrx'e göre Emerson Collective, toplamı 1 milyar dolardan fazla olan yapay zeka finansman turlarına katıldı.

Emerson Collective'in bir temsilcisi yorum yapmayı reddetti.

Inside Wealth'i doğrudan gelen kutunuza alın

Emerson, yönetimi altındaki toplam varlıklarını açıklamamaktadır. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre hayırsever, yatırımcı ve Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs'un dul eşi Powell Jobs'un net serveti 11,5 milyar dolar.

Emerson temel olarak eğitim, çevre ve sağlık hizmetlerine odaklanmaktadır. Finxtrx'e göre Emerson, yarısından fazlası teknolojiye, 48'i sağlık ve yaşam bilimlerine ve geri kalanı enerji, tarım, eğitim ve insan hizmetleri, medya ve diğer kategorilere olmak üzere toplamda 130'dan fazla yatırım yaptı. Uber ve Twitter'ın eski yöneticisi Raffi Krikorian, Emerson'un baş teknoloji sorumlusudur.

New York Times, bu hafta Steve Jobs'la yakın çalışan ve 2019'da şirketten ayrılan ünlü Apple tasarımcısı Jony Ive'nin, yapay zeka kullanımına yönelik yeni bir “bilgi işlem cihazı” oluşturmak üzere OpenAI CEO'su Sam Altman ile birlikte çalıştığını bildirdi. Girişimleri yıl sonuna kadar 1 milyar dolara ulaşmayı hedefliyor ve rapora göre Emerson Collective, Ive ile birlikte kurucu yatırımcılarından biri.

Yapay zeka, 2024 yılında aile ofisleri için en popüler yatırım teması haline geldi. UBS Küresel Aile Ofisi Raporu'na göre, ankete katılan aile ofislerinin %78'i önümüzdeki iki ila üç yıl içinde yapay zekaya yatırım yapmayı planlıyor; bu, tüm yatırım kategorileri için en yüksek rakam.

Powell Jobs, mevcut yapay zeka yatırımını ve tüketici çılgınlığını başlatan OpenAI ChatGPT'yi başlatmadan önce bile yapay zekaya yatırım yapmaya başladı. Haziran 2022'de Emerson, platformu ameliyathaneleri birbirine bağlamak için kullanılan bir sağlık teknolojisi şirketi olan Proximie'ye 80 milyon dolarlık C-yuvarlak yatırım yaptı. Ağustos 2022'de Atropos Health için doktorlara klinik veriler sağlayan 14 milyon dolarlık A Serisi turuna yatırım yaptı.

Emerson, öğretmenlerin etkileşimli dersler oluşturmasına yardımcı olan Norveç'teki Curipod için 4,6 milyon dolarlık bir başlangıç turu ve Fransız büyük dil modelleri üreticisi Mistral için 415 milyon dolarlık bir A Serisi turu da dahil olmak üzere dünya çapında yapay zeka girişimlerine yatırım yapmaya devam etti.

Emerson'un en son iki yapay zeka yatırımı, Haziran ayında 372 milyon dolar toplayan bir yapay zeka ilaç şirketi olan Formation Bio ve Atropos için 33 milyon dolarlık bir devam yatırımıdır.

CNBC PRO'nun bu içgörülerini kaçırmayın

Düzeltme: Bu makale, Laurene Powell Jobs'un aile ofisi Emerson Collective'in 2022'den bu yana yatırım yaptığı yapay zeka startuplarının sayısını düzeltmek için güncellendi.