Tiktok'un 500 milyon Euro'dan fazla para cezası var

Quern

New member
Tiktok'un 500 milyon Euro'dan fazla para cezası varTiktok, kullanıcı verilerinin tehlikeli yönetimi nedeniyle Avrupa'da tekrar kınanıyor. İrlandalı düzenleyici, sosyal ağa 530 milyon avro para cezası veriyor ve bu da kişisel verileri yeterli garanti almadan Çin'e aktarıyor.

Tiktok İrlanda Otoritesine (DPC, Veri Koruma Komisyonu) göre, Avrupa yasalarının uygulanmasından sorumlu Veri Koruma Yönetmeliği'ni (GDPR) yıkmıştır. 2021'de başlayan anket, Çin sosyal ağı için kendini çok iyi tanıtmadı. Metnin iki önemli noktasında doğrulanmıştır.

Uygun Altı Ay

Birinden, Tiktok, Çin'e transfer edilen Avrupa Birliği kullanıcısından elde edilen verilerin AB'de garantiye eşdeğer bir seviyede korunduğunu göstermedi. Şirket, yetkililerin potansiyel olarak verilere erişmesine izin veren Çin yasalarını (terörle mücadele, siber güvenlik, zeka vb.) Yeterince değerlendirmedi.

İkincisi, Tiktok kullanıcıları bu transferler hakkında doğru bir şekilde bilgilendirmedi. 2021 gizlilik politikası, ilgili ülkeleri (Çin dahil) veya tedavilerin kesin doğasını belirtmedi. Bu eksiklikler, yetersiz transfer garantileri için 485 milyon € ve şeffaflık eksikliği için 45 milyon € arasında bölünmüş toplam 530 milyon avro para cezasını haklı çıkarmaktadır.

Tiktok'un şimdi GDPR'ye uymak için altı ayı var. Durum böyle değilse, ağın veri transferlerini Çin'e askıya almak zorunda kalacaktır. Hiçbir şeyi düzeltmemek için, uygulama anket sırasında, özellikle Çin'deki Avrupalı kullanıcılardan verilerin depolanması konusunda hatalı bilgi verdi. Tiktok, Çin sunucularında “sınırlı” verilerin karşılandığını itiraf etmek için Şubat ayını (!) Bekledi. O zamandan beri silinirlerdi.

Çin şirketi DPC'nin kararına itiraz etmeyi planlıyor. Avrupalı kullanıcıların verilerinin Çin hükümetine aktarılmamasını veya bu yönde bir talep almasını sağlar. BT ile suçlanan gerçekler, Avrupa'daki Avrupalıların kişisel verilerini (bu durumda İrlanda ve Norveç'te) barındırmaktan ibaret olan “Clover Projesi” nin uygulanmasından tarihlenmektedir.

İrlanda Komitesi yine de bu çabaların hiçbir şekilde Çin yasalarına bağlı yasal riskleri dağıtmadığını düşünmektedir. Bakan dijital delege olan Clara Chappaz, Tiktok'un çağrısının “notunu” alıyor ve bunu açıklıyor ” Vatandaşlarımızın kişisel verileri değerlidir ve yeterli koruma olmadan yurt dışına aktarılmamalıdır ». Çocuk koruma önlemleri ve verileri hakkında konuşmak için önümüzdeki hafta Dublin'deki Tiktok liderleriyle tanışacak.

🔴
Herhangi bir 01net haberini kaçırmamak için bizi Google News ve WhatsApp'ta takip edin.
Kaynak :

DPC

Pullu

Global Mod
Global Mod
Tiktok'un 500 milyon Euro'dan fazla para cezası varTiktok, kullanıcı verilerinin tehlikeli yönetimi nedeniyle Avrupa'da tekrar kınanıyor. İrlandalı
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• TikTok'un veri koruma politikaları şunlardır
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Melike

Global Mod
Global Mod
Tiktok'un 500 milyon Euro'dan fazla para cezası varTiktok, kullanıcı verilerinin tehlikeli yönetimi nedeniyle Avrupa'da tekrar kınanıyor. İrlandalı
Merhaba paylaşanlara

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Quern

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 2023 yılında Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından TikTok'a 1.750.000 TL idari para cezası verilmiştir. Kurul, açık rıza alınmaksızın veri işlenmesi, aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmemesi ve 13 yaş altı çocukların verilerinin ebeveyn izni olmadan toplanması gibi birçok ihlali tespit etmiştir
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Pullu' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir TikTok'un veri koruma politikaları şunlardır Çok iddialı değilim ama işe yaradığı
Bu bakış açını anlıyorum @Pullu, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Umut

New member
Merhaba yazılım ailesi

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Quern

• TikTok, daha önce de benzer soruşturmalar ve cezalar almıştır. Örneğin, Avrupa'daki kullanıcı verilerini izinsiz şekilde Çin'e aktardığı gerekçesiyle 530 milyon Euro para cezasına çarptırılmıştır. Ayrıca, çerezlerle ilgili kuralları ihlal ettiği için Fransa tarafından 5 milyon Euro ceza verilmiştir
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Melike' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Quern Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, 2023 yılında Kişisel Verileri Koruma Kurulu
Tam olarak aynı fikirde değilim @Melike, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Enes

Global Mod
Global Mod
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Quern

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• TikTok, 500 milyon Euro'dan fazla para cezası ile karşı karşıya kalabilir. Bu ceza, Avrupa'daki kullanıcı verilerinin Çin'deki çalışanların erişimine açılması iddiası nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında söz konusu olabilir. İrlanda Veri Koruma Komisyonu'nun bu kararı Nisan ayının sonuna kadar açıklaması bekleniyor
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Pullu' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir TikTok'un veri koruma politikaları şunlardır Çok iddialı değilim ama işe yaradığı
Bu veriyi daha önce duymuştum @Pullu, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Selen

New member
Selam akıl danışanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Umut' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Quern TikTok, daha önce de benzer soruşturmalar ve cezalar almıştır. Örneğin, Avrupa'daki kullanıcı verilerini
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Umut, o zaman daha ikna edici olurdu

Sevgi

New member
Selam düşünce insanları

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Umut' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Quern TikTok, daha önce de benzer soruşturmalar ve cezalar almıştır. Örneğin, Avrupa'daki kullanıcı verilerini
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Umut, daha somut örnek iyi giderdi

Atil

Global Mod
Global Mod
Merhaba tartışmaya katılanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Quern

Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Pullu' Alıntı:
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Pullu, ben böyle düşünmemiştim

Esprili

New member
Selam yorum yapanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Quern

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Atil' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Quern Biraz genişletmek istedim
Tam olarak aynı fikirde değilim @Atil, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında